We zoeken de mooiste
projecten van het jaar

Heeft u een project waar u écht trots op bent? Zet uw project dan in de schijnwerpers en ding mee naar de Daikin Award!

Daikin beloont innovatieve en duurzame concepten, ofwel totaaloplossingen. We hebben dezelfde doelen; samen zetten we ons in voor een aangenaam, duurzaam en gezond binnenklimaat.

Door uw deelname realiseert u bekendheid voor het project en uw bedrijf, bovendien maakt u kans op prachtige prijzen!

De procedure

Selecteer een categorie en meld uw mooiste project aan

Meld uw HVAC-R project aan via het inschrijfformulier. Deelname is mogelijk indien het betreffende project tussen 1 januari 2018 en uiterlijk 1 november 2018 is geïnstalleerd. 

We zetten u in de schijnwerpers

Na inschrijving voegen wij uw mooiste project toe aan de Daikin Awards website en vermelden uw deelname op Facebook. U ontvangt van ons communicatiemateriaal zodat u op uw eigen website of social mediakanalen uw deelname aan de Daikin Awards kunt laten zien.

Bekendmaking nominaties

Begin november 2018 maken wij de genomineerden per categorie bekend. Bent u één van de genomineerden? Dan komen we persoonlijk bij u langs om dit goede nieuws te vertellen en vast te leggen. Nog meer publiciteit voor u!

De awardshow

Op vrijdag 14 december 2018 vindt de grote awardshow plaats. Deze speciale avond met heerlijke hapjes, drankjes en entertainment is voor zowel genomineerden als niet-genomineerden de feestelijke afsluiting van de Daikin Awards. Tijdens deze awardshow worden per categorie de winnaars bekend gemaakt.

Helaas, u kunt uw project niet meer inschrijven

Drie categorieën

Comfort


Welke maatregelen zijn er getroffen om het comfort zo aangenaam mogelijk te maken? Wat zorgt ervoor dat déze oplossing een hoger comfort biedt dan standaard?
Denk aan speciale roosters, regeling van inblaastemperaturen op basis van een variabele koudemiddeltemperatuur, perfecte zonering, de meest ideale combinatie van lucht- en stralingswarmte, vloerkoeling bij grote glasoppervlakken om de stralingswarmte direct weg te halen.

Innovatie


Wat is er innovatief aan het project? Bijvoorbeeld een oplossing die niet eerder is toegepast of niet voor de hand ligt bij dit project.
Denk aan oplossingen die geïntegreerd zijn in de structuur van het pand. De toepassing van slimme combinaties, buitendelen zo plaatsen dat ze de minste (milieu-)impact hebben, kiezen voor een watergekoeld systeem omdat er toch restwarmte beschikbaar was of dit beter in het gebouw past. En is er ook gedacht aan subsidies of duurzaamheidslabels?

Smart Buildings


Integraal ontwerpen wordt steeds belangrijker, dit geldt ook voor het beheer van een pand of project. Welke oplossing is gekozen zodat alle relevante systemen in het pand of project optimaal beheerd en gemonitord worden?
Denk aan een oplossing waarbij een Daikin systeem alles beheert, maar zeker ook aan oplossingen waarbij verschillende systemen zo optimaal mogelijk samenwerken tegen zo beperkt mogelijke kosten.

De vakjury voor 2018

Uko Reinders

Hoofdredacteur van RCC Koude & Luchtbehandeling en Vakblad Warmtepompen

Mart Peeman

Voorzitter NVKL

Jaap Hogeling

Chief editor van Rehva Journal, directeur EPB Center en voormalig directeur ISSO

Rudy van der Helm

Project Manager Nieuwbouw & Renovatie bij Dutch Green Building Council

De prijzen

Alle projecten staan gedurende de hele looptijd op de Daikin Awards website en krijgen aandacht via social media. Op vrijdag 14 december 2018 vindt de awardshow plaats als feestelijke afsluiting voor zowel genomineerden als niet-genomineerden. De mooiste projecten zetten we éxtra in de schijnwerpers en belonen we met een mooi prijzenpakket:
 

 

Een mooie projectfilm

Wij maken een professionele video van de drie winnende projecten. Mooi te gebruiken als referentie in de markt. 

Uw project in de schijnwerpers

  • Vermelding van uw bedrijfsnaam, logo en project op de Daikin Awards website
  • Veel aandacht via de Daikin Facebook pagina 
  • Vermelding van bedrijfsnaam en logo in een advertentie van het RCC magazine voor de winnaars

Een Daikin cheque t.w.v. van € 10.000,- euro

Naast de felbegeerde Daikin Award bokaal ontvangen de winnaars een cheque t.w.v. € 10.000,- euro. 

De awardshow

Het belooft een feestelijke avond te worden!
Bekijk het programma