BinnenKlimaatExpert

Druivenstraat, Breda

Installatiebedrijf

BinnenKlimaatExpert http://www.binnenklimaatexpert.nl

Opdrachtgever

Suren

Categorie

Smart Buildings

Het project

Het kantorencomplex, bestaand uit 30 kantoorruimtes verdeeld over drie verdiepingen is onlangs overgenomen door een nieuwe eigenaar. Alvorens het pand verhuurd kon worden moest deze eerst onder handen genomen worden. Op de tweede etage hingen enkel een paar splitunits die defect waren. Bovendien was het gehele pand niet voorzien van een airconditioning. De nieuwe eigenaar vond dit wel belangrijk en heeft BinnenKlimaatExpert de opdracht gegeven het volledige klimaatsysteem onder handen te nemen.

Wat maakt het project bijzonder

Het bijzondere aan dit project is dat het de eerste keer is dat de monteurs met Daikin producten hebben gewerkt en het meteen ook goed is gegaan, dankzij de dienstverlening van de Daikin sales engineers. Ruim een half jaar geleden nodigde een van de sales engineers van Daikin BinnenKlimaatExpert uit voor een kennismaking met haar dienstverlening en producten. Ondanks dat BinnenKlimaatExpert al een vaste leverancier had voor haar producten gingen zij op de uitnodiging in, en met succes. Zij maakten namelijk kennis met een heel nieuw arrangement aan producten en na meer dan 15 jaar samen te werken met hun vaste leverancier hebben zij toch besloten meer te willen gaan samenwerken met Daikin. Daarnaast was het voor de klant van belang dat het volledige klimaatsysteem voldoet aan een hoog rendement (COP-waarde) en dat het gehele project binnen een maand geinstalleerd en opgeleverd moest zijn. Ook niet geheel onbelangrijk was de algehele uitstraling in het pand, waarbij het design van de binnendelen een grote rol speelt. Bovendien zijn voor de klant alle leidingen uit het zicht geplaatst.

De techniek achter het project

De techniek achter het project bestaat uit onder andere casette units met drie buitendelen die op het dak van het gebouw zijn geplaatst, verbonden aan een drie-pijpssysteem met Pressure Equipment Directive-keuring. Dit systeem zorgt ervoor dat iedere ruimte apart gekoeld of verwarmd kan worden.

Product overzicht

  • 1x Intelligent Touch Manager

  • 3x VRV warmteterugwinning buitendeel
  • 30x VRV cassette Roundflow
  • 30x Onderpaneel Roundflow
  • 28x bedrade afstandsbedieningen
  • 7x omschakelbox
  • 6x Refnet Joint
  • 1x Pipe closing kit
  • 1x verbindingskit