WEB Klimaattechniek

Area 071, Leiderdorp

Installatiebedrijf

WEB Klimaattechniek http://www.webklimaattechniek.nl/

Opdrachtgever

Regeer Beheer

Categorie

Comfort

Het project

Area 071 is geen standaard kantoorgebouw. Bij Area 071 kunnen zzp’ers en kleine, startende organisaties een bureau of een klein kantoor huren. Naast deze ruimte kunnen ondernemers gebruik maken van het netwerk en diverse faciliteiten, zoals vergaderruimtes, een theaterzaal voor presentaties of leenauto’s. Maar niet alleen het faciliteren van de ondernemers is voor Area 071 van belang, ook willen zij een perfect werkklimaat bieden.

Door de toenemende vraag  is dit jaar het gebouw uitgebreid met een stuk nieuwbouw. Vorig jaar heeft WEB klimaattechniek het bestaande pand voorzien van een VRV systeem inclusief het mini-gebouwbeheersysteem de Intelligent Touch Manager. Dit jaar is WEB klimaattechniek door de opdrachtgever Regeer Beheer gevraagd om ook de nieuwbouw te voorzien van een klimaatoplossing.

Wat maakt het project bijzonder

Het bestaande pand was voorheen een kabelmakerij voor de scheepvaart. De oude stalen constructie is gehandhaafd in de meeste delen van het pand, waardoor het industriële karakter zichtbaar blijft. De wens van Area 071 is het creëren van luxe kantoorruimten met een prettig werkklimaat, waarin ook de gezamenlijke ruimten mogelijkheid geven tot netwerken. Voor WEB klimaattechniek kwam de vraag om deze ruimtes te voorzien van airconditioning en verwarming middels radiatoren, ventilatie, sanitaire voorzieningen en brandbeveiligingssystemen.

De techniek achter het project

Het project is een uitbreiding op de al eerder geïnstalleerde klimaatoplossing.  WEB klimaattechniek heeft ook hier gekozen voor een VRV-systeem en deze geïntegreerd met het bestaande systeem. Hiervoor is een uitbreidingsmodule nodig voor de ‘Intelligent Touch Manager’, in verband met het overschrijden van het maximale aantal binnendelen. In het nieuwe gedeelte is door WEB klimaattechniek een 2-pijps lucht/lucht warmtepompsysteem aangebracht. Verdeeld over drie etages zijn 14 kantoorruimten ingericht met roundflow cassette units, die middels een centrale bediening worden bestuurd. Voor extra comfort is er gekozen  voor verwarming middels radiatoren ter ondersteuning van de Daikin apparatuur.

Product overzicht

  • 1x RXYQ16T VRV warmtepomp buitendeel 

  • 2x FXFQ25A VRV cassette Roundflow 
  • 6x FXFQ32A VRV cassette Roundflow 
  • 6x FXFQ40A VRV cassette Roundflow 
  • 10x KHRQ22M20T Refnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem
  • 2x KHRQ22M29T9 Refnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem
  • 1x KHRQ22M64TRefnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem
  • 6x BRC1E53A Bedrade Afstandsbediening 
  • 14x BYCQ140D Paneel Roundflow Cassette binnendelen