Koelplan Airconditioning Oost B.V.

Circulus, Lochem

Installatiebedrijf

Koelplan Airconditioning Oost B.V. http://www.koelplan.nl

Opdrachtgever

Van Dorp Installaties Deventer

Categorie

Smart Buildings

Het project

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor acht gemeenten. Zij kiezen voor een duurzame toekomst met minder afval  en meer grondstoffen, een schone, verzorgde leefomgeving en een betrokken samenleving. In de uitvoering van de gezamenlijke taken zorgen zij voor (sociale)werkgelegenheid. Zo creëert Circulus-Berkel meerwaarde in de regio. Dit doen zij mét en vóór de gemeenten. Onlangs heeft Circulus-Berkel het meest milieuvriendelijke en energiezuinige recycleplein van Nederland geopend  in Lochem. Deze vestiging telt ruim 1208 m² en bestaat uit onder anderen een kantine, diverse kantoorruimtes en een magazijn.

Wat maakt het project bijzonder

Dit project is bijzonder omdat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) bij dit project centraal staat. Met die doelstelling is het hen gelukt het gehele pand op een gasloossysteem aan te sluiten met een centrale regeling die de gehele oppervlakte van ruim 1200 m²  kan bedienen. Het voordeel hiervan is dat het systeem zowel energiezuinig als milieuvriendelijk en kostenbesparend is. 

Dankzij een samenwerking in bouwteam verband zijn kennis, ervaring en expertise gebundeld en heeft men gekozen voor een op maat totaaloplossing van Daikin, die voldoet aan alle wensen van de eindgebruiker.

De techniek achter het project

Dit project valt onder de categorie Smart Buildings, omdat zowel de binnen- als buitendelen door slechts een centrale regeling worden bediend. Het gehele systeem bestaat uit twee luchtbehandelingskasten en een heat recovery systeem met een hydromodule voor de vloer.

Product overzicht

  • VRV  heat recovery

  • Luchtbehandelingskast
  • ITM centrale bediening
  • Hydromodule ten behoeve van vloerverwarming