Poppe Installatietechniek

De Hulster Societeit, Hulst

Installatiebedrijf

Poppe Installatietechniek

Opdrachtgever

De Hulster Societeit

Categorie

Comfort

Het project

Het begin

De opdrachtgever had een pand gekocht in het hartje van de vestingstad Hulst. Het betrof het voormalige ING bankgebouw dat hij wilde verbouwen tot een inspirerende werkomgeving voor een tiental ondernemers met daarbij 5 mooie appartementen. Al in een heel vroeg stadium werd de vraag bij Stefan Poppe neergelegd mee te denken in de mogelijkheden op het installatietechnische vlak. De doelstelling was het prachtig monumentale pand volledig gasloos te maken zonder in te boeten op comfort.

De uitdagingen

Geluid was een van de onderdelen waar veel aandacht aan werd besteed bij het ontwerp van de installatie. Omdat er vele ondernemers, maar ook verschillende bewoners huisvesting zouden vinden binnen het pand mocht er geen hinder van elkaar ondervonden worden. Een andere omstandigheid was het aanzicht van het gebouw. Aangezien het pand een monumentaal pand is midden in het historische centrum van Hulst moest de installatie dusdanig opgesteld worden dat er geen afbreuk aan het pand gedaan zou worden.

De oplossingen

Het begint bij een idee, maar al snel daarna wordt het samenstellen van het juiste projectteam van groot belang. Met onze kennis en ervaring in de gebouwde omgeving konden wij onze visie van begin af aan in het project stoppen. Door het toepassen van het Daikin VRV systeem waren we in staat grote afstanden te overbruggen waardoor de buitendelen ver van de appartementen geplaatst konden worden waardoor er geen problemen qua geluid zullen optreden. Tevens werden de units onttrokken aan het gezichtsveld waardoor het gebouw de uitstraling heeft behouden zoals we dat sinds jaar en dag kennen in de Hulster binnenstad.

Waarom Daikin?

Kwaliteit en bedrijfszekerheid zijn kenmerken van het product Daikin zoals wij die al jaren kennen. Door ons rotsvaste vertrouwen in Daikin en de vele ervaringen met de verschillende mogelijkheden hebben wij dit goed kunnen overbrengen naar de opdrachtgever. Deze zag al snel de voordelen van het VRV systeem in, tel daarbij het grote installatiegemak en het comfort voor de eindgebruikers bij op en de keuze was snel gemaakt.

Duurzaamheid

De Daikin VRV warmtepomp installatie zorgt voor het verwarmen van de kantoren. Hierdoor is een gasaansluiting overbodig en wordt het totale gebouw verwarmd zonder uitstoot van fossiele brandstoffen. Hierdoor heeft de opdrachtgever zijn doelstelling weten te behalen om een monumentaal pand om te zetten naar een gebouw wat volledig gasloos kan werken en wat volledig klaar is voor de toekomst, zowel energetisch alsmede op comfort!

Het resultaat

Het monumentale pand in hartje Hulst is van een Bank gebouw omgetoverd tot de Hulster Sociëteit. Een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten en samenwerken, in een transparante en toegankelijke omgeving en bewoners genieten van hun prachtige woonplek. We zijn trots te hebben mogen bijdragen in ontwerp en installatie. We hebben dit pand de gewenste duurzame functie weten te geven.