Marwo Klimaattechniek

Dunkin’ Donuts Reguliersbreestraat, Amsterdam

Installatiebedrijf

Marwo Klimaattechniek http://marwo.nl/

Opdrachtgever

Dunkin' Donuts

Categorie

Comfort

Het project

Na 17 jaar keert Dunkin’ Donuts weer terug naar Nederland. Eerder dit jaar werd de eerste vestiging in Amsterdam geopend. Dunkin’ Donuts is een Amerikaanse koffieketen, die naast de kwalitatieve koffie ook bekend staat om zijn donuts. Aan Marwo Klimaattechniek is gevraagd om een klimaatoplossing te bedenken  voor verschillende filialen. Het project aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam wordt uitgelicht. In het pand werd een oude installatie vervangen om zo aan de wens van de opdrachtgever te voldoen.  De temperatuur moet de constant liggen tussen de 18 en 20 graden. Ook aan de luchtkwaliteit is gedacht. De producten en de spoelkeuken geven een geur af en nare geurtjes mogen niet blijven hangen.

Wat maakt het project bijzonder

Het interieur van de Dunkin’ Donuts in Nederland is het nieuwste concept Wereldwijd. Alle overige zaken worden bepaald door Dunkin’ Donuts USA en  Nederland. Marwo Klimaattechniek heeft dus samengewerkt met twee partijen.  Verder is er weinig ruimte in het pand voor de installatie, dus dat vraagt veel van de creativiteit van Marwo. En tot slot moest de installatie in een zeer korte periode worden geleverd en geïnstalleerd.

De techniek achter het project

De oude installatie kon de wensen van de opdrachtgever niet waarmaken. Deze installatie had twee cassettemodellen zonder ventilatie. Nu zijn er kanaalmodellen geplaatst waardoor de luchtverdeling veel beter is. Daarnaast heeft Marwo ventilatie toegepast in het pand voor een optimale luchtkwaliteit. De apparatuur dient centraal geplaatst te worden, terwijl de luchtverdeling wel optimaal moet zijn om zo zoveel mogelijk de horizontale temperatuurgradiënt te voorkomen.

De roosters zijn een heel belangrijk onderdeel in dit pand. De lucht moet op de juiste manier verspreid worden. Met een plafondrooster gaat dat vrij makkelijk, maar de counter heeft een groot voorgebied en die ruimte biedt geen mogelijkheid voor plaatsing aan het plafond. Dus komen uit de wanden jetroosters om op deze manier de koele lucht naar de gevel te blazen. Voor een mooie afwerking zijn alle binnendelen helemaal weggewerkt in het interieur van Dunkin’ Donuts.

Product overzicht

 • 1x RXYSQ8TY1 Mini VRV warmtepomp buitendeel

 • 1xFXFQ63A VRV cassette Roundflow
 • 1x FXSQ125A VRV satellietmodel
 • 1x FXSQ50A VRV satellietmodel
 • 1x VAM1000FC WTW ventilatie voldoet aan  Lot 6 NRVU
 • 1x KHRQ22M20T Refnet Joint
 • 1x KHRQ22M29T9 Refnet Joint
 • 3x BRC1E53A Bedrade Afstandsbediening
 • 1x BYCQ140D Paneel Roundflow Cass. AC.
 • 1x BRC1E53A Bedrade Afstandsbediening
 • 1x VH4B Voorverwarmer ventilatie unit