Installatiebedrijf

Air Group www.airconditioningbreda.nl/

Opdrachtgever

Efteling

Categorie

Comfort

Het project

Het begin

In opdracht van Kuijpers hebben wij van A tot Z mee moeten denken en oplossingsgericht moeten zijn om het werk überhaupt te kunnen realiseren maar het mooiste vind ik: De 6 VRV buitendelen moesten op de oude plek van de koudwater machine komen te staan. Hiervoor dienen er ongeveer een sleuf van 30 mtr in de grond gerealiseerd te worden om op plaats van bestemming te komen.

De uitdagingen

Het Efteling hotel heeft in zijn totaliteit 8 verdiepingen. Per week dienen er 1 verdieping in zijn totaliteit gerenoveerd te worden, denk hierbij aan nieuwe plafonds, vloerbedekking, elektra, badkamer aanpassingen, schilderwerk e.d. Start werk steeds op zondag en op donderdag moeten alle partijen klaar zijn zodat op vrijdag ochtend de schoonmaakploeg de etage kon opleveren zodat de eerste gasten om 15:00 op iedere vrijdag de kamers weer kon betreden voor gebruik. Ook moesten we rekening houden met geluid, boorwerk e.d. mocht alleen tussen 11:00uur tot 15:00uur.

De oplossingen

- Tijdsdruk: per verdieping een treintje met alle onderaannemers, elke verdieping slopen, opbouwen en opleveren - Mantelbuizen in de grond t.b.v. de 3-pijps koelleidingen e.d. - Filters e.d. bij de buitendelen - schachtwerk in het hotel met starre leidingen waarbij de ruimte erg beperkt was om er überhaupt te komen. - Hotel schakelingen met toepassing van de optie printen.

Waarom Daikin?

We hadden vooraf alles met Daikin afgestemd zodat alle componenten die benodigd waren op tijd uit te leveren waren. Ik had een hele lijst aangemaakt met alle benodigde componenten die per week uitgeleverd diende te worden. Ook als er iets niet was deed Daikin er alles aan (zelfs transport vanuit verre landen) om de Efteling en Air Group te bedienen zodat het werk door kon gaan.

Duurzaamheid

Heat recovery.. Zegt genoeg :-)

Het resultaat

Zoals al vermeld.. Tijdsdruk, planning met alle partijen per week 1 verdieping van sloperhoogte naar oplevering en de eerste klanten om 15:00uur op vrijdag in hun kamer. Grondwerkzaamheden, schachtwerkzaamheden welke bijna onbereikbaar waren.. Heel het project heeft een bijzondere aanpak gehad. Je zou eigenlijk met eigen ogen moeten komen kijken..