VKB Klimaattechniek B.V.

Holtzapfel, Capelle aan den IJssel

Installatiebedrijf

VKB Klimaattechniek B.V. http://www.vkb-klimaattechniek.nl/

Opdrachtgever

Holtzapfel

Categorie

Comfort

Het project

Administratiekantoor Holtzapfel heeft de 1e verdieping in een verzamelgebouw vanaf begin 2016 gehuurd inclusief koeling via de aanwezige ventilatie-installatie. Echter was de capaciteit hiervan zwaar onvoldoende. Het kantoorpand waar Holtzapfel zich vestigde is een modern gebouw waarbij veel gebruik is gemaakt van glas. Bij het naderen van de eerste zomer in het pand, bleek al snel dat het te warm in het pand werd zonder additionele koeling met als gevolg dat de werknemers vanaf 14.00 uur naar huis gingen. In 2017 ontstond, door een warme periode vroeg in het seizoen, hetzelfde onaangename klimaat al in april.  Aan VKB Klimaattechniek is gevraagd om snel een comfortabele werkomgeving te creëren voor de medewerkers van Holtzapfel.

Wat maakt het project bijzonder

VKB Klimaattechniek heeft het project compleet “turnkey” uitgevoerd. De opdrachtgever heeft haar wens voor deze specifieke verdieping overgebracht en VKB heeft dit project van A tot Z uitgevoerd. De aanpassingen c.q. uitbreiding aan de groepenkast en alle benodigde elektrische voedingen t.b.v. de binnendelen en het buitendeel zijn door het zusterbedrijf van VKB t.w. Elgro uitgevoerd. In dit project staat comfort centraal, waarbij de werkplek qua temperatuur comfortabel dient te zijn bij alle weersomstandigheden. Daarnaast is het voor de opdrachtgever van belang dat de werkplekken tochtvrij zijn, zodat medewerkers geen last hebben van temperatuursveranderingen op de verdieping. Voor optimaal comfort zijn de ruimtes naar de behoefte van de medewerkers aan te passen. Per zone of ruimte kan de temperatuur individueel geregeld worden. Een extra uitdaging in het project is de beperkte ruimte boven de plafonds die het pand heeft voor de installatie van de systemen. Verder is het project in verschoven werktijden uitgevoerd om de overlast voor de medewerkers van Holtzapfel tot een minimum te beperken en hun dagelijkse werkzaamheden niet verstoord werden.

De techniek achter het project

VKB Klimaattechniek heeft in een bestaand kantoorpand een nieuwe VRV-installatie gerealiseerd. Hierbij moest het buitendeel op het dak geplaatst worden. Dit is op de “9e verdieping”, terwijl de binnendelen op de 1e verdieping staan. In de plafonds op de 1e verdieping is de ruimte zeer beperkt door de aanwezigheid van de vele ventilatiekanalen. Deze beperking heeft tot gevolg dat het plaatsen van cassettes met vierzijdige luchtuitblaas niet mogelijk is. Om dit op te lossen is gekozen voor cassettes met éénzijdige luchtuitblaas. Deze hebben een ander uitblaassysteem en de ruimtes moeten, naar wens van de klant, tochtvrij zijn. VKB Klimaattechniek heeft dus goed de posities van de cassettes uitgedacht om tochtproblemen te voorkomen. Naast de installatie van de systemen heeft VKB Klimaattechniek ook gezorgd dat de uitblaaspanelen heel mooi geïntegreerd zijn in het interieur, door ze in dezelfde kleur te spuiten als het plafond.

Product overzicht

  • 1x RXYQ10T VRV warmtepomp buitendeel

  • 6x FXKQ32MA VRV binnendeel 1-zijdig uitblazend cassettemodel voor plafondinbouw
  • 1x FXKQ40MA VRV binnendeel 1-zijdig uitblazend cassettemodel voor plafondinbouw
  • 2x FXZQ32A VRV cassette Fully Flat 4-zijdig
  • 6x KHRQ22M20T Refnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem
  • 2x KHRQ22M29T9 Refnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem
  • 9x BRC1E53A Bedrade Afstandsbediening
  • 2x BYFQ60CW Paneel tbv FFQ/FXZQ - Wit
  • 7x BYK45F Uitblaaspaneel t.b.v. FXKQ25-40M