Van Zijtveld De Installatie Specialisten

Hotel Sweets, Amsterdam

Installatiebedrijf

Van Zijtveld De Installatie Specialisten http://www.zijtveldbv.nl

Opdrachtgever

Hotel Sweets

Categorie

Innovatie

Het project

Na meer dan honderd jaar worden Amsterdamse brugwachtershuisjes overbodig door het nieuwe geavanceerde centrale bruggenbesturingssysteem. Hierdoor kunnen de bruggen van één centraal besturingscentrum door middel van veel minder brugwachters worden bediend. Door deze ontwikkeling verliezen de brugwachtershuisjes hun functie. Tijdens een avondje stappen is op een bierviltje het plan ontstaan om de brugwachtershuisjes om te toveren tot hotelsuites.

Wat maakt het project bijzonder

Vanaf medio november 2017 zal hotel Sweets haar deuren openen. Dit bijzondere hotel heeft van elk afzonderlijk brugwachtershuisje een hotel suite gemaakt. Deze spreekwoordelijke snoepjes (sweets) zijn elk bijzondere, onder architectuur gebouwde huisjes en bevinden zich verdeeld over de stad Amsterdam van het uiterste noorden langs de rivier de IJ naar het zuiden. Dit project maakt het mogelijk om op bijzondere locaties met diverse uitzichten te overnachten.

De techniek achter het project

De huisjes zijn niet voorzien van een gasaansluiting, waardoor er met betrekking tot verwarmen een andere oplossing moest worden gezocht. Een groot deel van huisjes zijn door van Zijtveld De Installatie Specialisten geconditioneerd met Daikin apparatuur om de gasten, gedurende het hele jaar, een zo prettig en comfortabel mogelijk verblijf te kunnen garanderen. Het voordeel van de Daikin apparatuur met warmteregeling is de energiezuinigheid en de koelfuncties voor tijdens de warme dagen. De huisjes zijn onder architectuur gebouwd, dus bij sommige huisjes is het niet toegestaan om airconditioning toe te passen. In de huisjes waar wel airconditioning is toegepast, zijn de buitendelen zo veel mogelijk uit het zicht geplaatst.

Product overzicht

  • 2x FTX35KV Split wandmodel

  • 2x RX35K Split warmtepomp buitendeel
  • 3x BRP069A43 Wifi module
  • 1x RX25K Split warmtepomp buitendeel
  • 1x FTX25KV Split wandmodel
  • 1x FVXS25F Klein AC R-410A Inverter binnendeel voor vloermontage in warm
  • 1x RXS25L3 Split warmtepomp buitendeel