Installatiebedrijf

Thermofrost www.thermofrost.nl

Opdrachtgever

projectontwikkelaar MAC3PARK

Categorie

Comfort

Het project

Het begin

Kantoorpanden met een luxueuze uitstraling op een rustieke locatie? MAC3PARK realiseert het in Dronten. Midden in het groen verrijzen vier markante kantoorgebouwen, gelegen aan een mooie boslaan, op loopafstand van het centrum. De binnenzijde oogt als een woonhuis, met goedgeoutilleerde keukens en mooi armatuur. De vier moderne panden vragen om een eigentijdse binnenklimaatbeheersing. Een mooi project voor Thermofrost. Gebouw 1 was al geïnstalleerd, Thermofrost neemt gebouw 2, 3 en 4 onder handen, waarbij de installateurs de eerste twee hebben afgerond. Verkoopadviseur Kees Eijkelboom: “Op het dak hebben we twee warmtepompen geïnstalleerd die koelen en verwarmen, in combinatie met vloerverwarming. De opdrachtgever wilde aanvankelijk slechts een enkele warmtepomp aanbrengen, maar wij adviseerden om een tweetal aan elkaar te koppelen. Dit levert een hogere COP-waarde, de opdrachtgever heeft daardoor recht heeft op investeringsaftrek. Een iets hogere aanvangsinvestering bespaart uiteindelijk kosten. Met ons advies hebben we meerwaarde kunnen geven. We zijn blij dat we mochten meedenken met de opdrachtgever, en dat deze naar ons heeft willen luisteren.”

De uitdagingen

“We moesten de gebouwen geheel gasvrij afleveren. Daarvoor berekenden we de juiste koel- en warmtelasten. Tot zover geen probleem. Onze creativiteit moesten we pas echt inzetten toen de aannemer ad hoc allerlei bouwkundige aanpassingen doorvoerde, waardoor wij snel moesten schakelen met het aanbrengen van installaties. Gelukkig gebruiken we apparatuur van topkwaliteit waarmee we flexibel en snel veranderingen kunnen realiseren.”

De oplossingen

“Het Daikin VRV-systeem was de aangewezen oplossing. Een Modbus interface hebben we gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem, waarmee de klimaatbeheersing op afstand regelbaar is. Bovendien zijn eventuele storingen in een oogopslag traceerbaar. Een externe partij in meet- en regelgeving bewaakt de parameters. Mocht er een probleem zijn, dan waarschuwt het systeem razendsnel, meestal nog voordat de opdrachtgever zelf de storing in de gaten heeft.”

Waarom Daikin?

“We onderhouden een goede relatie met Daikin. We kunnen altijd terugvallen op hun kennis en expertise als dat nodig is, zowel bij de serviceafdeling op kantoor als bij de technici in het veld. Zo stuit ons installatieteam wel eens op een probleem waarbij hulp nodig is. De instructies en adviezen van Daikin zijn dan adequaat en vergroten onze kennis waar gewenst. Heel fijn is dat.”

Duurzaamheid

“De Modbus interface staat garant voor een efficiënte klimaatbeheersing met een zo laag mogelijk energieverbruik. En het gasvrije systeem voorkomt directe uitstoot van CO2.”

Het resultaat

“We zijn blij dat we perfect werkende klimaatinstallatie hebben aangebracht. Bovenal is het fijn om te horen dat de opdrachtgever heel content is, zeker nu zijn subsidieaanvraag is gehonoreerd.”