Installatiebedrijf

BLR-Bimon B.V. http://www.blr-bimon.nl/

Opdrachtgever

KPN

Categorie

Smart Buildings

Het project

KPN introduceert een geheel nieuwe winkelbeleving in Nederland. In de winkels, waar service en beleving centraal staan, gaat de online omgeving naadloos over in de fysieke. Tijdens de opening lichtte Bart Mulders, VP Retail, de filosofie achter het concept toe: “Traditioneel winkelen raakt steeds meer verweven met online winkelen. Daarom gaan we van een productgerichte winkel naar een omgeving gericht op beleving en service. In het nieuwe concept loopt de bezoeker als het ware fysiek de KPN-website binnen. Bezoekers kunnen in de winkels via de nieuwste technologieën mogelijkheden ontdekken om hun leven en werk makkelijker en leuker maken. En met Click & Collect kunnen online bestelde producten er worden opgehaald.”

KPN verbouwt haar winkels ongeveer om de vijf jaar en om de tien jaar worden de airco’s vervangen. Dit is de vierde keer dat BLR-Bimon de winkels gaat verbouwen. Tijdens deze ronde is alles dusdanig verbouwd, dat in alle winkels de airco’s zijn vervangen. In de oude winkels zaten vierzijdige cassettes en nu heeft KPN gekozen voor een open plafond.

Wat maakt het project bijzonder

De winkel volgt de website. Voor het eerst wordt de website belangrijker geacht dan de winkels. In de wanden, meubels en plafond zit LED-verlichting. De LED-verlichting in de wanden van de winkel wordt af en toe afgewisseld met vier grote touchscreens waar je digitaal je spullen kunt kopen zonder een verkoper erbij. Vanuit het hoofdkantoor van KPN kan met één druk op de knop de gehele look & feel van de winkel veranderd worden. Er is niet alleen controle op het uiterlijk van de winkel op afstand, maar ook de klimaatinstallatie van de winkels wordt op afstand gemonitord en bediend.

De techniek achter het project

In de winkel hangen zowel aan de linker- als rechterzijde touchscreens waar looppaden zijn gemaakt, zodat men langs de schermen kan lopen. Aangezien er veel warmte van de touchscreens vrijkomt, zijn er in de looppaden tweezijdige airco cassettes geplaatst om de klanten te voorzien van een comfortabel klimaat.

Daarnaast is er specifiek gezocht naar een buitendeel die geschikt is voor een binnen opstelling. Het buitendeel komt namelijk ook daadwerkelijk binnen te staan. Dit betekent dat zowel de compressor als de koeler binnen zijn opgesteld.

Product overzicht

  • 2 x RKXYQ5T VRV IV I-SERIES

  • 4 x FXCQ63A cassettemodel met tweezijdige luchtuitblaas voor plafondinbouw.
  • 1 x FXFQ32A Roundflow cassette
  • 3 x Refnet Joint t.b.v. 2-pijps koelleidingsysteem.
  • 5 x Bedrade Afstandsbediening 
  • 4 x Decoration panel 
  • 1 x Paneel Roundflow Cass. 
  • 2 x RDXYQ5T VRV IV I-SERIES