Installatiebedrijf

Zeven-Air B.V. http://www.zeven-air.nl/

Opdrachtgever

Ten Brinke industrie- und Gewerbebau

Categorie

Innovatie

Het project

Een portie lef en een beetje Daikin, dat is wat Zeven-Air nodig had om hun meest innovatieve project te kunnen realiseren. Samen met Emondt Koeltechniek hebben zij in zeer korte tijd het gehele pand van vastgoedbeheerder Ten Brinke uit Hengelo gerenoveerd.

Wat maakt het project bijzonder

Het pand dat uit 1985 stamt had een  koelinstallatie met koud water, een luchtbehandeling systeem zonder warmte terugwinning en 250 kW aan ketels. Na jaren van intensief gebruik door de vorige eigenaar werd het tijd dit systeem te vervangen. Ten Brinke had als wens dit zo efficiënt mogelijk te doen, bovendien moest het systeem ook van het gasnet afgehaald worden. Dit was een hele uitdaging voor Zeven-Air, omdat dit vaak zelfs bij nieuwe gebouwen een lastige taak is, laat staan een oud pand en dat meer dan 1.500m2 groot is.

Dit project verdient het om de Daikin Award te winnen door het lef dat is getoond. Een pand van meer dan dertig jaar oud vernieuwen is geen kinderspel en vergt enige expertise. Het was een intensief project vanwege het bouwjaar van het pand, het verouderde luchtbehandeling systeem en het feit dat het gebouw van het gasnet afgehaald moest worden. Uiteindelijk is het project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever gerealiseerd.

De techniek achter het project

Voor de verwezenlijking van dit project is een greep gedaan naar de producten van Daikin. Zeven-Air heeft namelijk al nauwe banden met Daikin en ook Ten Brinke heeft positieve ervaringen met Daikin. Een ander pand dat Ten Brinke in beheer heeft wordt namelijk ook gekoeld door Daikin apparatuur. Zodoende is de uiteindelijke keus om het luchtbehandeling systeem te vernieuwen gevallen op een VRV-systeem, AHU, Split, VRV heat recovery en uiteraard een iTouch Manager om dit alles te kunnen bedienen.

Product overzicht

  • 5x VRV heat recovery systemen

  • 6x Omschakelboxen
  • 3x Casettemodel ''Roundflow''
  • 1x Plafondonderbouwmodel
  • 3x Vloermodel
  • 8x Satellietmodel