Climapartners BV

Molenhoeve, Sint Pancras

Installatiebedrijf

Climapartners BV http://www.climapartners.nl

Opdrachtgever

Woldhuis Installatietechniek

Categorie

Innovatie

Het project

Project Molenhoeve is een nieuwbouw verzorgingstehuis in Sint Pancras, met een totaal van 41 woningen. De bewoners krijgen een zelfstandige woning met woonkamer, slaapkamer en badkamer. De concrete vraag van de opdrachtgever was om voor dit project een duurzame installatie te leveren voor het verwarmen/koelen van de algemene ruimten van het pand welke bestaat uit een vleugel met 3 verdiepingen en een vleugel met 2 verdiepingen. Climapartners heeft gekozen voor Daikin luchtgekoelde scroll-inverter warmtepompen in split uitvoering zodat de hydromodules binnen in de technische ruimte opgesteld kunnen worden.

Wat maakt het project bijzonder

Vaak wordt er bij de bouw van dit soort projecten nog steeds gekozen voor traditionele verwarming middels CV/Gas, bij dit project was echter vanaf het begin gevraagd om dit op een duurzame wijze te doen middels warmtepompen. Climapartners is dan ook verheugd op het feit dat adviseurs, aannemers en architecten inmiddels ook inzien dat een investering in het nieuwe verwarmen (en koelen) de juiste investering is.

De techniek achter het project

Door het toepassen van de Daikin warmtepomp apparatuur in combinatie met de zonnepanelen op het dak en de slimme regeling kunnen de algemene ruimten in dit pand op een duurzame wijze verwarmd en gekoeld worden. Het extra elektrische energieverbruik door toepassingen van de luchtgekoelde scroll-inverter warmtepompen in split opstelling wordt op deze wijze gecompenseerd. Momenteel is het project nog in uitvoering en we verwachten medio september 2017 in bedrijf te kunnen stellen.

Product overzicht

  • Bij dit project worden 2x 2 stuks koeltechnisch gekoppelde buitendelen toegepast waardoor voor de hoogbouw een vermogen van 63.7 kW beschikbaar is en voor de laagbouw 42,5 kW.

  • De hydromodules, buffervaten, pompen etc. zijn opgesteld in de technische ruimte die zich direct onder de buitenunit bevindt. De installaties worden d.m.v. een RTD print in elk systeem aangestuurd.
  • De serverruimte wordt gekoeld door een FTX wandmodel airconditioner.