KTS Schreurs Koeltechniek

Mondzorg Limburg, Neer

Installatiebedrijf

KTS Schreurs Koeltechniek www.kts.nl

Opdrachtgever

Mondzorg Limburg

Categorie

Comfort

Het project

Het begin

In de gloednieuw gebouwde tandartsenpraktijk Mondzorg Limburg in Neer kunnen patiënten voortaan profiteren van een optimaal binnenklimaat. Installatiebedrijf KTS-Schreurs gebruikte zijn expertise om het gebouw van 250 m2 niet alleen gasvrij te verwarmen en te koelen met een driepijps warmtepomp, maar ook alle binneninstallaties esthetisch mooi aan te brengen, uit het zicht van het oog, conform de wens van de opdrachtgever. Daarbij zorgden de installateurs voor een optimaal bedieningsgemak. Eigenaar Joris Schreurs: “Bijzonder was de bediening van het systeem op afstand met behulp van een speciale tablet, een gloednieuw systeem dat we voor het eerst hebben toegepast. De eigenaar ziet in een oogopslag welke installaties aan of uit staan, en kan iedere ruimte naar wens verwarmen en koelen vanaf elke denkbare plek met wifi. Het systeem vervangt de bekabelde intelligent touch manager die normaalgesproken aan de muur hangt. Echt een innovatie.”

De uitdagingen

“Het realiseren van een strak design vereiste technische aanpassingen” vertelt Joris. “Zo hebben we het door derden aangelegde WTW-systeem aangesloten op de warmtepomp, zodat we minder ventilatieroosters hoefden te plaatsen. Bovendien hebben we designroosters gebruikt, die zijn dicht van onder waardoor ze minder opvallen dan traditionele roosters, dat ziet er veel mooier uit. En de units voor de luchttoevoer hebben we geplaatst boven het plafond, onzichtbaar voor het oog, in tegenstelling tot de traditioneel zichtbare plaatsing onder het plafond. Trouwens, het was voor ons een primeur om de systemen van warmtepomp en warmteterugwinning aan elkaar te koppelen, een waardevolle ervaring die we in ons eerstvolgende project al kunnen gaan benutten.”

De oplossingen

“We hebben het Daikin VRV-systeem geïnstalleerd, gekoppeld aan een WTW-systeem. Iedere unit die we hebben geplaatst, kan de eigenaar op afstand bedienen met de Daikin tablet controller. Een geavanceerd systeem met ongekend gebruiksgemak.”

Waarom Daikin?

“Als Daikin-dealer zijn we volstrekt Daikin-minded. Met Daikin zijn we een weg ingeslagen waar we niet meer vanaf gaan. De kwaliteit van deze hoogwaardige producten is zo goed dat ze vele jaren probleemloos meedraaien. Soms moeten we van een opdrachtgever een ander merk terugplaatsen, maar dat doen we niet graag, het verschil in kwaliteit met Daikin is vaak groot. Het zit hem in ontwikkeling, duurzaamheid, eenvoud van installeren, en goede garantie. De serviceverlening van Daikin hebben we eigenlijk nauwelijks nodig, alles werkt doorgaans perfect.”

Duurzaamheid

“Het VRV-systeem levert een energiebesparing van 30 procent in vergelijking met een CV. De energieklasse A+++ geeft de eindgebruiker bovendien recht op een investeringsaftrek. Verder is het hele pand gasvrij en daarmee CO2-neutraal. En op het dak staat een aantal zonnepanelen, die tevens de warmtepomp voeden, waardoor het pand energieneutraal kan functioneren.”

Het resultaat

“Met een goed gevoel kijk ik terug op dit project. Als ik het zou moeten overdoen, zou ik het op dezelfde manier aanpakken. Het gebruik van de tablet vond ik een eyeopener, het systeem werkte perfect. En we hebben voldaan aan de esthetische eisen van de opdrachtgever, die heel tevreden is met het resultaat. Hopelijk mogen we hem uitnodigen als we de Daikin Award gewonnen hebben.”