Selcius Koude & Klimaattechniek B.V.

Partycentrum Dekker, Zoetermeer

Installatiebedrijf

Selcius Koude & Klimaattechniek B.V. http://www.selcius.nl/

Opdrachtgever

Partycentrum Dekker

Categorie

Comfort

Het project

Sport, Party en Conferentiecentrum Dekker Zoetermeer is een ruim opgezette locatie voor feestelijke, sportieve en zakelijke evenementen tot 3.000 personen. Naast een feest- en vergader-accommodatie en drie restaurants kan men er ook terecht voor diverse activiteiten zoals tennis, squash, golf en diverse watersporten.

Selcius Koude & Klimaattechniek B.V. is de huisinstallateur van Dekker Zoetermeer. De klimaatinstallatie was aan vervanging toe, samen met de firma de Groot Installatie-Advies, is gekeken hoe men de installatie van het partycentrum verder kan verduurzamen.

Wat maakt het project bijzonder

Naast duurzaamheid, is er ook gekeken naar de investeringsaftrek om het voor Dekker Zoetermeer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zij willen namelijk dit jaar investeren in zonnepanelen om uiteindelijk een klimaatsysteem te hebben dat energie neutraal opereert.

Een ander voorbeeld is, dat het oude gebouwbeheersysteem (dat nog draaide op MS DOS) is vervangen door een combinatie van oplossingen van Johnson Control  met een BACnet koppeling naar een Daikin controller, zodat via het gebouwbeheersysteem de koudwatermachine, het VRV systeem en de split binnendelen op afstand ingeregeld en gemonitord kunnen worden. Het geheel werkt perfect samen.

De techniek achter het project

De oude installatie met een luchtbehandelingskast en een watergekoelde koelmachine zijn gescheiden van het koudwaternet. De nieuwe installatie is een combinatie van een VRV systeem, met een warmtepomp en een luchtgekoelde koudwatermachine.

Product overzicht

  • 1x EWAQ240F-SR000 Luchtgekoelde koudwatermachine

  • 2x RXYQ18T VRV warmtepomp buitendeel
  • 2x BRP2A81 Optieprint ext. schakelen Cool/Heat/Vent
  • 1x NL.LBK 16.9S2004.F.00188-001/003 Luchtbehandelingskast
  • 1x RTD-W Besturingsprint Modbus koppeling
  • 1x DMS502A51 VRV BACnet Interface, Gateway t.b.v. het aansluiten
  • 1x EWAQ032BAWN000 Luchtgekoelde koudwatermachine