JDU Installatiebedrijf

Project Isarweg, Amsterdam

Installatiebedrijf

JDU Installatiebedrijf http://www.jdu-installatiebedrijf.nl/

Opdrachtgever

Avy

Categorie

Innovatie

Het project

Het begin

De opdrachtgever heeft ons verzocht binnen een beperkt budget een zo efficiënt mogelijk HVAC-systeem aan te leggen dat zowel voor de koeling, ventilatie als verwarming kan zorgdragen.

De uitdagingen

Het betreft een oud bedrijfspand dat voor een deel is gerenoveerd, maar wat over beperkingen beschikt. De hoofdruimte moest geschikt gemaakt worden voor de productie van drones en worden geklimatiseerd. De omstandigheden waarvoor wij de installatie moesten ontwerpen waren bijzonder. Tijd was een factor omdat de verbouwing al in gang gezet was. Een van de eisen was dat er alleen installaties aan het plafond mochten worden gemonteerd.

De oplossingen

Wij hebben twee Daikin mini warmtepompen opgesteld, gebruikmakend van de aanwezige elektrische voedingen van de gedemonteerde oude DX-buitendelen. In de hoofdruimte hebben wij ventilatorconvectoren aangebracht van Daikin, die middels airsocks gekoelde of verwarmde lucht inbrengen. Bij de luchtinlaat van de convectoren wordt verse buitenlucht toegevoerd, afkomstig van een ventilatiekast, voorzien van WTW-functie In een van de grote kantoren is een separate ventilatorconvector aangebracht die betreffende ruimteconditioneert op een eigen regeling. De overige drie kleinere ruimten worden doorspoeld vanuit de hoofdruimte met geconditioneerde lucht. In de winter zijn de ruimten evt. nog na-regelbaar met de aanwezige radiatoren (cv) met een minimum aan installatiedelen en leidingwerk en zo veel mogelijk gebruikmakend van de reeds bestaande luchtkanalen hebben wij snel een klimaatoplossing kunne bieden die ook nog uit te breiden of aan te passen is in de toekomst. 

Waarom Daikin?

Als eerste is het advies van Daikin ontzettend fijn waardoor je samen komt tot een goede oplossing. Er zijn bovendien meerder opties mogelijk, zodat wij als installateur naast een goede oplossing ook tot een oplossing kunnen komen die ons goed past. Daarnaast zijn de producten goed waardoor het aansluiten ook soepeler verloopt.

Duurzaamheid

De hoofdinstallatie is aangesloten zonder gebruik te maken van gas. Wij volgen hiermee de visie van o.a. Daikin in op the road to all electric. Omdat de units kunnen koelen en verwarmen is dit de enige installatie op locatie.

Het resultaat

Het eindresultaat is bijzonder omdat wij een systeem hebben gemaakt wat, tot zover wij weten, nog nooit eerder is toegepast in Nederland. Tevens maakt deze installatie het mogelijk ons, als van huis toch een verwarmingsinstallatiebedrijf, meer en meer op klimaatgebied te begeven en de transitie van gas naar elektra te volgen. Onze projectleider en Martin Brons van Daikin hebben de oplossing zoals hiervoor omschreven samen bedacht en uitgewerkt. Zie foto's