Installatiebedrijf

Climatic B.V. http://www.climatic.nl

Opdrachtgever

Nous Installatie

Categorie

Comfort

Het project

Wapen van Nassau is een brasserie die naar verwachting in november haar deuren opent in Breda. De brasserie is gevestigd in een prachtig monumentaal pand dat voorheen als kantoor is gebruikt. Samen met Peter Nous Installatietechniek uit Breda, heeft Climatic gezorgd voor een installatie, die een prettig binnenklimaat levert, ongeacht het aantal gasten in het restaurant. Daarom is er gekozen voor een CO2-gestuurde en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning in combinatie met een warmtepomp.

Wat maakt het project bijzonder

In het algemeen is de horeca redelijk terughoudend met betrekking tot investeren. Vaak wordt er simpel weg geventileerd door de afzuigkap aan te zetten die zomaar 5000m3 lucht door het pand trekt. Door vervolgens een deur of een raam te openen wordt er geventileerd met behoorlijke comfortklachten tot gevolg.

De Daikin luchtbehandelingskast in combinatie met een warmtepomp is in dit geval een perfecte oplossing. De combinatie van deze producten zorgt voor een optimale balans, daarnaast is de aansluiting een kwestie van plug-and-play.

Het is een doorlopend proces geweest van passen en meten om de installatie, met behoud van het karakter van het pand, te installeren.

De techniek achter het project

Er is een luchtbehandelingskast van Daikin geplaatst met ongeveer 24kW koel- en verwarmingsvermogen in combinatie met een Daikin warmtepomp. De buitenunits staan opgesteld op een aanbouw achter het gebouw. Alle benodigde ventilatiekanalen zijn weggewerkt  boven het verlaagde plafond in de keuken en de gang en zijn daarmee onzichtbaar in het restaurant.

De geplaatste klimaatinstallatie ventileert, conditioneert, verwarmt en koelt het restaurant en de bar. Door het gebruik van de speciaal voor deze toepassing ontwikkelde luchtverdeelroosters zorgen we voor een optimaal binnenklimaat en voorkomen tochtklachten. De retour lucht wordt via het valse plafond in de gang afgezogen.

Door bewust te kiezen voor onbalans in de ventilatie wordt onderdruk gecreëerd in de keuken waardoor de luchtstroom het restaurant vrij houdt van onbedoelde kookgeuren.

Product overzicht

  • Volgt later